Unió-Trans Kft

Vám szolgáltatás, környezetvédelmi termékdíj tanácsadás, bevallás

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer – EKÁER

Written By: admin - dec• 29•14

Az EKÁER azt ellenőrzi, hogy az Európai Unió más tagállamából Magyarországra, vagy Magyarországról az Európai Unióba irányuló, illetve a Magyarországon belül megvalósuló, a termék közúti fuvarozásával összefüggő adókötelezettségek teljesülnek-e.

Ha az áru nem rendelkezik EKAER számmal, akkor a hatóság bírságot szabhat ki, amely az áru értékének 40 százalékát nem haladhatja meg, illetve a bírság mértékéig a rakományt akár le is foglalhatják. Mindez azonban semmilyen felelősséget nem jelent a fuvarozó számára, mivel az EKAER regisztrációs kötelezettség nem őt terheli.

Ugyanakkor a fuvarozónak sem árt figyelnie, mert adott esetben az áruval együtt a hatóság akár a járművet is lefoglalhatja a bejelentés nélkül folytatott tevékenység eszközeként. A fuvarozónak tehát nem kötelező, de erősen ajánlott ellenőriznie, hogy az adott rakomány EKAER szám és/vagy FELIR köteles-e, és hogy a feladó teljesítette-e bejelentési kötelezettségét a rakomány berakodását megelőzően.

Hogy ez ne következhessen be, az Unio-Trans Kft. vállal:
– képviseletet
– bejelentést
– tanácsadást
– ellenőrzést.

A részletekért hívjon bizalommal:

Németh Ferenc ügyvezető
+36 30 946 5367

vagy írjon emailt a: ferenc.nemeth_kukac_uniotrans.hu címre!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?